top of page

Fit voor én na je vakantie


Vakantie!! Eindelijk en welverdiend kan de riem er af… Daar dient vakantie ten slotte voor. Wij hopen alleen dat je dit niet te letterlijk opneemt. Het zou zonde zijn om al je harde labeur in 1 week op het spel te zetten. Daarom hebben we 10 tips verzameld om jou minstens zo fit terug te zien na je vakantie dan er voor (…en misschien wel fitter 😉 )

1. Challenge jezelf Maak vooraf een afspraak met jezelf. Spreek af dat je actieve momenten gaat inlassen en niet enkel gaat liggen niksen aan het zwembad met de all inclusive hapjes bij de hand. Bepaal eventueel een doel: elke dag 10, 15, 20… baantjes in het zwembad (afhankelijk van de lengte…), een minimum aantal kms wandelen,… 2. Fit met Quality Time Als je met familie of vrienden op vakantie gaat, maak er dan een quality time moment van: met het gezin beachvolleybal spelen, samen met de fiets op pad, een partijtje tennis met de kids,... 3. Animatie Maak gebruik van de animatie: doe mee met de activiteiten of spring als eerste op de dansvloer bij de avondanimatie ( Ze kennen jou daar toch niet 😉 ). 4. Denk fiets en voeten eerst Doe de meeste verplaatsingen te voet of met de fiets. Je blijft niet alleen fit, maar verkent nog beter de omgeving. 5. Zorg voor een programma Heb je een fitness in het hotel? Zorg dan dat je een copy van je programma bij de hand hebt. Geen fitness in het hotel? Vraag dan aan ons team naar een 'eigen lichaamsgewicht' programma. Of Google een fitness in de buurt van je vakantie bestemming. Vaak vind je wel een promotie of een introductie aanbod op hun website. 6. Alcohol… We gaan niet zeggen dat je geheel onthouder moet worden. Het is tenslotte toch vakantie. Elke avond is op vakantie echter ‘weekend/party avond’. En tussendoor passeert er al vlugger een aperitiefje. Waarschijnlijk zijn je hoeveelheden alcohol groter en frequenter dan het thuis het geval zou zijn. Maak dus verstandige beslissingen wat je drinkt en hoeveel. Dit zal immers invloed hebben op je fitheid en je motivatie. Dus alcohol….enkel met mate. 7. Mmm van maaltijden Eén ongezonde maaltijd per dag is één ding, maar 3 per dag over een ganse vakantie zal zeker zijn sporen nalaten. Jij beslist zelf of je kiest voor een vettig hapje of een stuk fruit als tussendoortje, een gegrilde vis of een gefrituurde. Kies dus voor veel groenten en fruit. En let op met de dressings en sausjes. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. 8. Haal slaap in Slaap is belangrijk voor herstel en recuperatie. Vaak slapen mensen beter op vakantie, weg van alle dagelijkse stress. Zorg er dus voor dat je deze vakantie gebruikt om welverdiende rust in te halen met een kwaliteitsvolle nachtrust en misschien een schoonheidsslaapje tussendoor. 9. Think outside the box De vakantie kan een ideaal moment zijn om de vaste routine van je fitnessprogramma eens te doorbreken. Doe mee met nieuwe sporten of groepslessen, ontdek nieuwe oefeningen of toestellen. Zie wat voor handen is van mogelijkheden en blijf ‘geFITspireerd’. 10. Have Fun! Deze tip is waarschijnlijk nog de beste! Geniet van de juiste dingen, blijf actief en maak plezier. Zo ben je een gelukkig en tevreden mens en ook dat is ‘fitness

En voor de thuisblijvers: Body Fit biedt tijdens de zomermaanden volgende acties aan:

1 maand onbeperkt fitness en groepslessen 49 € (met persoonlijk fitnessprogramma)

2 maanden onbeperkt fitness en groepslessen 79 € (met persoonlijk fitnessprogramma) Lanceringsactie Bungee Fitness: proefbeurt voor 8 €

Bij mooi weer vinden de workouts buiten plaats.

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page