top of page

Sportieve benefiet marathon; een koud kunstje door de één is een warme daad voor de ander.

Afgelopen zaterdag 23 februari vond hier in ons fitnesscentrum terug een sportmarathon voor het goede doel plaats. Opbrengst deze maal ging integraal naar de Lovie voor hun project 'het Trefhuis'.

Het was sinds 2013 geleden dat we hier in Body Fit letterlijk nog eens onze fysieke krachten hadden gebundeld om een goed doel te steunen. Onze voorkeur was om een een lokaal project of vzw een financieel duwtje in de rug te geven met het door ons ingezamelde geld.

Hiervoor hadden we vooreerst ons oor te luisteren gelegd bij onze eigen leden. Dus niet alleen hebben zij hun sportiefste beentje voorgezet, ook het eigenlijke goed doel is uit hun verzamelde voorstellen gekozen.

Als goed doel kwam dan uiteindelijk 'Het Trefhuis' gelinkt aan De Lovie uit de bus. En laat De Lovie nu in Poperinge en omstreken zeer goed gekend zijn.

Hoe men zijn of haar sportief steentje kon bijdragen was op zich zeer eenvoudig: zich inschrijven was de boodschap voor één van de groepslessen of danslessen met als inleg € 5 per persoon en per les.

En jawel, je leest het goed. Geheel nieuw voor deze editie hadden we danslessen georganiseerd. Als mama of papa kon je samen met dochter- of zoonlief de benen losgooien om zo op het einde van de les een heus duodansje uit de heupen geschud te krijgen. Men is dus gewaarschuwd op de komende familiefeestjes!

Ook keuze voldoende wat de groepslessen betrof. Naast de oerklassieker Spinning die voor drie uur geprogrammeerd stond, kon men zich daarnaast aansluiten voor een uurtje Zumba, een les op en rond de Synrgy of twee lessen hangen in onze Bungee-elastieken. Deze laatste waren eveneens een primeur in ons marathonaanbod. Dat er voor elk wat wils was afgelopen zaterdag in Body Fit was wat van een understatement.

En of de respons groot was! Over al de activiteiten heen hadden we in totaal zo'n 126 inschrijvingen (en 148 deelnames). Je kan er dus van op aan dat er duchtig gesport werd. Enkelen waren zelfs zo moedig om 3 uur na een de spieren aan het werk te houden. Zij hadden het concept marathon letterlijk ter harte genomen. Evenals onze spinninginstructors die voor 3 uur aan één stuk de deelnemers de nodige watts lieten produceren. Voor die ultrasportievelingen toch een specifieke vermelding waard.

Echter, het belangrijkste van onze ganse actie; hoeveel hebben die dansmoves, zweetdruppels of sprongen in de Bungees nu opgebracht? Met de nodige trots mogen we meedelen dat we in totaal zo'n € 775 in het laadje hebben gebracht. Waarvoor dan ook een oprechte dank aan alle sportieve en dansende deelnemers die dit voor elkaar hebben gekregen.

Of er volgend jaar een nieuwe marathon wordt gepland is nog niet zeker. Hoewel met dergelijk enthousiasme van de deelnemers dit altijd naar meer smaakt. Je ziet, wat voor de een vanzelfsprekend sportief kunstje is, kan voor de ander een warme daad betekenen als je deze bij elkaar brengt. En laat nu net dat

zijn wat we hier in Body Fit graag doen: op een sportieve manier mensen dichter bij elkaar brengen.

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page