top of page

Rugxpress met Small Ball

Deze week starten we in de les RugXpress met een nieuwe reeks. Deze reeks maakt gebruik van de ‘Small ball’. Kinesiste Ilse Devos legt uit waarom we werken met een ‘Small Ball’.

Het gebruik van de kleine bal heeft meerde voordelen. Het voegt niet alleen een speels element toe aan de training, het maakt de training ook uitdagender en gevarieerder. De bal wordt gebruikt als hulpmiddel om de bewegingen bewuster uit te voeren. Hij veroorzaakt bij bepaalde oefeningen meer weerstand en daagt de diepliggende stabilisatiespieren nog meer uit. Naast het stabiliseren dienen we ook ons wervelkolom te bewegen en vooral kunnen stabiliseren in bewegen is ons doel. De bal maakt het mogelijk om onze ‘vrijheid van bewegen’ in de wervelkolom terug te vinden. Dat waar vele ruglijders naar op zoek zijn.

De les rugXpress is ideaal voor mensen met rugklachten die terug wensen te bewegen en de stabiliteit en mobiliteit van hun rug wensen op te bouwen.

Benieuwd? Meer info via info@bodyfit.be

RugXpress maandag om 19u30 met Matthias woensdag om 19u35 met Ilse Devos

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page