Logo Body Fit Kine

we
love

to cure

Soms beweegt je lichaam niet zoals je het wil. Je hebt een overbelastingsletselOf je hebt een operatie  ondergaan en je dient te revalideren.  Of je schiet fysiek te kort in je activiteiten die je wil ondernemen. 

Ons kine-team olv Luc Devos behandelt en begeleidt mensen met uiteenlopende klachten. En zorgt ervoor dat je terug pijnvrij kan bewegen. Ontdek hieronder onze specialisaties.

 

ALGEMENE KINESITHERAPIE

Ons kine-team behandelt en begeleidt  mensen met uiteenlopende klachten en overbelastingsletsels zoals o.a. kraakbeenletsels, tenniselleboog, frozen schoulder, meniscusscheuren,... Een individuele benadering in combinatie met manuele technieken, oefentherapie en de motiverende peptalk van je therapeut zorgen ervoor dat je terug pijnvrij kan bewegen.

SHOCKWAVE THERAPIE

Onze praktijk is uitgerust met een shockwave-toestel. 
Een shockwave behandeling kan de geschikte therapie zijn bij onder meer de volgende klachten:

• Slijmbeurs of peesaandoeningen, mét of zonder verkalking in schouder.
• Hielspoor (fasciitis plantaris).
• Tennis- of golferselleboog (epicondylitis).
• Springersknie (apexitis).
• Achillespeesklachten (achillodynie).
• Scheenbeenontstekingen (shinsplints).
 

Wat is het doel?
Extracorporeal Shock Wave Therapy (ESWT) is een innoverende behandelmethode voor ontstekingen
of verkalkingen van pezen of slijmbeurs. Met deze therapie kunnen we de oorzaak van de pijn
rechtstreeks bestrijden, zonder medicatie of chirurgie. Het kan dus een goed alternatief zijn voor een
operatieve ingreep.

PRE- EN POST NATALE KINE

Prenatale begeleiding
Ben je zwanger? En wens je je voor te bereiden op de bevalling? Dan zorgt onze kine Ilse voor de nodige begeleiding. Je krijgt er inzicht in het bevallen, zodat je minder angst hebt om te bevallen. We leren je de nodige ontspanningsoefeningen en perstechnieken aan. Prenataal starten we vanaf de 28ste – 30 ste week.

Postnatale kinesitherapie
Postnataal is onze praktijk de referentie om je lichaam en conditie van voor de bevalling terug te krijgen. Stap voor stap bouwen we je conditie terug op,  versterken we je buikspieren- en bekkenbodem. Hiervoor beschikken we over de Pelvic Trainer en over de fitnessinfrastructuur.

 

De Pelvic trainer is een Zwitsers meetapparatuur die de activiteit van de bekkenbodem uitwendig en door de kleding heen kan registreren. Onze mama's ervaren dit als zeer positief, omdat zij niet meer de kleding uit hoeven te doen of inwendig behandeld hoeven te worden om hun bekkenbodem te trainen.

RUGSCHOLING

Last van vervelende pijn in je rug? Of net een rugoperatie achter de rug? Onze rugschool helpt je op weg naar een leven zonder rugpijn, in 3 (à 4) stappen.

1.      Pijnvrij dankzij kinesitherapie of manuele therapie

2.      Individuele rugtraining onder begeleiding van kinesist (9 sessies)

3.      Versterk je rug in groepssessies RugXpress

4.      (Optioneel: verbeter je prestaties via Personal Training)

Stap 1: Pijnvrij door kinesitherapie of manuele therapie

Na een uitgebreid onderzoek stelt je kinesist een persoonlijk behandelplan op. Dit bestaat uit manuele behandelingen en oefentherapie en heeft als doel je pijnklachten weg te nemen.

Stap 2: Versterken door individuele rugtraining

Ons kine-team heeft de meest recente inzichten in rugrevalidatie en preventie gebundeld. In 9 individuele sessies leer je stap voor stap specifieke houdingen en bewegingen aan om je rug beter, anders en efficiënter te gebruiken. Met de bedoeling pijn te vermijden en soepeler door het leven te gaan.
 

Stap 3: Onderhoud je rug in groepssessies Rugxpress

Nu je pijnvrij bent en je je rug beter weet te bewegen, is het tijd om je core stability en het uithoudingsvermogen van je rug te verhogen. Dit kan in de groepsles ‘Rugtraining’. Na deze groepssessies is je rug optimaal bestand tegen dagdagelijkse en sportspecifieke belastingen.

MANUELE THERAPIE

Met manuele therapie kan je stroeve gewrichten en spieren losmaken en zeurende pijn een halt toeroepen. Vooral (chronische) nek- en rugklachten kunnen met manuele therapie een halt toe geroepen worden.

Therapeut: Luc Devos, Matthias Simoen

OBESITAS BEGELEIDING

DIABETES TYPE II

​Wij bieden je een traject op maat aan om op een medisch verantwoorde wijze aan je gewicht én je gezondheid te werken. De beweegsessies worden begeleid door de kinesitherapeut die je een op maat gesneden oefenprogramma voorstelt.  Ilse en Matthias van onze kine-team volgden hiervoor de specialisatie-opleiding tot kine-coach.

 

LYMFEDRAINGE / ENDERMOTHERAPIE

De drainerende en defibroserende eigenschappen maken Endermotherapie inzetbaar voor tal van aandoeningen


> Littekenfibrose na keizersnede of chirurgie
> lymfoedeem
De behandeling van oedeem met de LPG technieken zorgt voor een precieze, regelmatige en pijnloze drainage en geeft bij chronisch oedeem sneller resultaat dan bij een manuele lymfedrainage.

> Veneuze insufficiëntie en zware benen

Door de versnelling van het aderdebiet  en het mobiliseren van de weefsels zorgt endermotherapie voor een onmiddellijke en langdurige verlichting.

BODY FIT

© Body Fit bvba 
Nieuwstraat 11-17
8970 Poperinge  


+32 (0) 57 33 57 43

 

info@bodyfit.be 
BE 0880.414.461


Privacy verklaring
Algemene voorwaarden beweging

Algemene voorwaarden dans

Volg ons
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© Body Fit bvba - Nieuwstraat 11-17 - 8970 Poperinge  
+32 (0) 57 33 57 43 - info@bodyfit.be 
Body Fit BVBA: BE 0880.414.461
Algemene voorwaarden