top of page
Logo Body Fit Kine

rugscholing

Last van vervelende pijn in je rug? Of net een rugoperatie achter de rug? Onze rugschool helpt je op weg naar een leven zonder rugpijn, in 3 (à 4) stappen.

1.      Pijnvrij dankzij kinesitherapie of manuele therapie

2.      Individuele rugtraining onder begeleiding van kinesist (9 sessies)

3.      Versterk je rug in groepssessies RugXpress

4.      (Optioneel: verbeter je prestaties via Personal Training)

Stap 1: Pijnvrij door kinesitherapie of manuele therapie

Na een uitgebreid onderzoek stelt je kinesist een persoonlijk behandelplan op. Dit bestaat uit manuele behandelingen en oefentherapie en heeft als doel je pijnklachten weg te nemen.

Stap 2: Versterken door individuele rugtraining

Ons kine-team heeft de meest recente inzichten in rugrevalidatie en preventie gebundeld. In 9 individuele sessies leer je stap voor stap specifieke houdingen en bewegingen aan om je rug beter, anders en efficiënter te gebruiken. Met de bedoeling pijn te vermijden en soepeler door het leven te gaan.
 

Stap 3: Onderhoud je rug in groepssessies 

Nu je pijnvrij bent en je je rug beter weet te bewegen, is het tijd om je core stability en het uithoudingsvermogen van je rug te verhogen. Dit kan in de groepsles ‘Rugtraining’. Na deze groepssessies is je rug optimaal bestand tegen dagdagelijkse en sportspecifieke belastingen.

logo-bodyfit

Aaron

Ik kwam bij de kine terecht omwille van rugproblemen. Ik ben door een zeer deskundig team uitstekend geholpen geweest. Enerzijds door doelgerichte massage, anderzijds door functionele revalidatie. De begeleiding en ondersteuning tijdens het uitvoeren van deze oefeningen was zeer goed! Mijn rugprobleem is in enkele weken tijd zeer gunstig geëvolueerd. Bedankt! 

bottom of page