top of page
Logo Body Fit Kine

pre-&

postnatale

kinesitherapie

ZWANGERSCHAPSGERELATEERDE KLACHTEN
Pijn in de omgeving van het bekken en lager rug komt vaak voor in de zwangerschap. Wij kunnen je helpen om de pijn terug onder controle te krijgen
 

PRENATALE BEGELEIDING
Ben je zwanger? En wens je je voor te bereiden op de bevalling? Dan zorgt onze kine Ilse voor de nodige begeleiding. Je krijgt er inzicht in het bevallen, zodat je minder angst hebt om te bevallen. Want weet dat het merendeel van de zwangere vrouwen gaat met gemende gevoelens naar de zwangerschap toe.

Prenataal starten we vanaf de 28ste – 30 ste week.

  • Hoe kan ik de weeën het beste opvangen?

  • Inzicht in het bevallen

  • Ontspanningsoefeningen

  • Perstechnieken

  • Bekkenbodemoefeningen

POSTNATALE KINESITHERAPIE
Postnataal is onze praktijk de referentie om je lichaam en conditie van voor de bevalling terug te krijgen. Stap voor stap bouwen we je conditie terug op,  versterken we je buikspieren- en bekkenbodem. Hiervoor beschikken we over de Pelvic Trainer en over de fitnessinfrastructuur.

 

De Pelvic trainer is een Zwitsers meetapparaat die de activiteit van de bekkenbodem uitwendig en door de kleding heen kan registreren. Onze mama's ervaren dit als zeer positief, omdat zij niet meer de kleding uit hoeven te doen of inwendig behandeld hoeven te worden om hun bekkenbodem te trainen.

We starten na 6 tot 8 weken.

  • Bekkenbodemoefeningen met de Pelvictrainer®

  • Buikspieroefeningen

  • Houdingoefeningen

  • Cardiovasculaire oefeningen en spierversterkende oefeningen

93230231_247309676396003_593615842962099

Heleen

Wat deden de postnatale kiné-sessies onder begeleiding van Ilse mij immens veel deugd. Elke week voelde ik hoe mijn lichaam zich stilaan weer begon te herstellen op vlak van buikspieren, bekkenbodemspieren maar ook conditioneel. Ik kan het elke kersverse mama aanraden. Bovendien geeft het een heel fijn gevoel zo persoonlijk onthaald te worden, er wordt echt rekening gehouden met je noden en beginsituatie. 

Lynn.jpg

Lynn

Na aanraden van enkele vriendinnen heb ik de postnatale Kiné gevolgd bij Ilse in bodyfit. Superblij dat ik dit gedaan heb na mijn 2de kindje, en mij beklaagd dat ik dit niet gedaan heb na mijn eerste kindje. De bekkenbodemspieren werden goed getraind, de fysiek en kracht ook stap voor stap terug opgebouwd aan de hand van persoonlijke begeleiding.  Met als hele mooie extra: het gebruik van de fitness! Hier een heel tevreden mama die zo de fysiek weer op orde heeft gekregen! Een dikke mercie Ilse, je bent een topper! Lynn

logo-bodyfit

Lien

"De prentale sessies hebben mij enorm geholpen. Ze hebben ervoor gezord dat ik er rustig en zonder angst naar uitkeek. Het is voor mij een echte steun geweest."

bottom of page