top of page

De Nieuwe Voedingsdriehoek, in een notedop!


De nieuwe voedingsdriehoek, staat voor de verandering eens op zijn kop, wat moet je er van weten:

Vooral water drinken staat bovenaan!

Meer (donkergroene zone): we eten nog te weinig groenten en fruit, ook jongeren, zoals recentelijk is aangetoond. Aardappelen, brood en andere volle graanproducten krijgen niet de aandacht die ze verdienen, mede dank zij de soms negatieve (en foutieve) media aandacht. Plantaardige olie en noten zijn nuttig maar calorierijk.

Met mate (lichtgroene zone): vis, gevogelte, melk-en zuivel zijn dierlijke producten die zeer nuttig zijn maar beter niet in grote hoeveelheden.

Minder (oranje zone): we eten meestal nog te veel rood vlees. Met rood vlees wordt het spiervlees van zoogdieren bedoeld en ziet niet altijd even rood. Ook dierlijke vetten, zoals bv roomboter of hoeveboter en bepaalde plantaardige vetten rijk aan verzadigde vetten, zoals cocos-en palmolie hebben een ongunstig effect op onze gezondheid.

Te vermijden (rode cirkel): snoep, koekjes, chips, frisdranken, alcoholische dranken maar tevens bewerkte vette vleeswaren. De voedingsmiddelen uit deze groep dragen niet bij aan een gezonde voeding en zijn dus

te mijden.

61 weergaven0 opmerkingen
bottom of page