top of page

De resultaten van het 'Internationaal Rugonderzoek' overtreffen onze stoutste verwachtingen

Herinner je nog het ‘Internationaal Rugonderzoek’ die begin oktober van start was gegaan?

De resultaten in cijfers gegoten, overtreffen voor een stuk onze stoutste verwachtingen. En bevestigen toch onze veronderstelling; dat in de meeste gevallen het op regelmatige basis oefeningen van buik- en rompspieren onder professionele begeleiding tot positieve resultaten leidt.

Het doel was dat eventuele deelnemers vier weken lang twee keer per week een specifiek programma volgden gericht op het versterken van hun buik- en rugspieren. Het onderzoek bestond uit een startanalyse, 8 trainingen en een eindevaluatie.

Daarnaast kon men als extra deelnemen aan de groeples RugXpress, onder begeleiding van één van onze kinesitherapeuten. Ook de workshop rond ‘Versteviging van het Rompkorset’ waarbij opnieuw ons kineteam de deelnemers te woord en ter daad stonden, gaf vorm aan de multidisciplinaire aanpak van dit onderzoek.

Het ‘Internationaal Rugonderzoek’ was een mooie gelegenheid tot een nog intensere samenwerking tussen de kinepraktijk en eigen fitness.

De brug tussen kinesitherapie enerzijds en het verder heroptrainen in de fitness anderzijds maakt de transitie van fysieke beperktheid door rugproblemen naar terug alledaags functioneren een stuk makkelijker.

Na de laatste kinebeurt eindigt meestal het verhaal van trainen. Met als gevolg dat vroeg of laat hervallen een jammerlijk feit wordt. Body Fit biedt hiervoor een oplossing. Waar men na de kine verder begeleid kan trainen in het fitnesscentrum.

De respons op het onderzoek was aanzienlijk en een goeie twee maand en 41 deelnemers later zijn de resultaten uit het onderzoek bekend. Wat voor een stuk verhoopt werd; een verbeteren van de rompstabiliteit en –kracht en een vermindering van de rugklachten bleek al gauw significant bevestigd te worden.

Bij de dames was de frequentie van rugklachten gedaald met maar liefst 21%. Eveneens bij de heren was de frequentie met 11% verlaagd.

Spectaculaire veranderingen zagen we in de kracht- en duurtesten. Bij de dames zagen we voor de buikspieren een verbetering met de helft en wat de rugspieren betreft, houd je vast, met 86%! De heren presteerden in dezelfde lijn; de houdingstest voor de buikspieren kon 36% langer volgehouden worden, de rugspieren zelfs 78%.

Echter, het leeuwendeel in het behalen van die resultaten mag toegeschreven te worden aan de deelnemers zelf. Het zijn zij die hierin tijd en moeite hebben gestoken en voor een groot stuk daarvoor beloond zijn. ‘De leraar kan maar verschijnen wanneer de leerling klaar is.’ En vanuit Body Fit stonden we graag klaar om die mensen met raad en daad bij te staan.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page