top of page

'All I do before Christmas, is running'


Hoewel de weersgoden in het begin van vorige week zich van hun meest winterse kant lieten zien, kon de Christmas Run 2017 zonder sneeuwbuien, glijpartijen of vriestenen afgewerkt worden. Enkel wat licht gemiezer bij momenten was de enige weersbeproeving die de lopers voorgeschoteld kregen.

Veel kon het blijkbaar niet deren; waren het de mooie kerstoutfits met werkende feëerieke kerstlampjes van sommige deelnemers, de vele supporters of de karakteristieke Poperingse Kerstmarkt? Zelfs een uitgestelde start van een kwartiertje kon de (loop-)pret niet drukken.

De derde editie was niet alleen voor de organisatoren van de Christmas Run qua opkomst een record, ook onze Body Fitinschrijven topten dit jaar de 'charts'. Zo namen we met zijn zestienen de start bij de 4 kilometer en met 21 goedwillige lopers de eerste meters om de 8km af te haspelen.

Bij het gadeslaan van de lopers tijdens de 4km liet elk de indruk zonder noemenswaardige problemen de eindmeet te zulen halen. En effectief, 4km 'verder' waren het enkel glimlachende doch dampende gezichten dat we zagen.

Hierbij wel een speciale vermelding voor onze jongste deelnemer. Omdat er één iemand door omstandigheden de run niet kon halen, was er een loopplaatsje voor de 4km vacant. Vrijwillig bood onze Mathias Mazereel zijn loopdiensten aan. Wat nerveus of het al dan niet zou lukken, slaagde deze zesjarige er met branie in de 4km op zijn conto te zetten. 'Chic!'

Drie kwartier na het startschot van de 4km weerklonk dit voor de 8km waarbij het rondje simpelweg tweemaal werd afgelegd. De meesten Body Fitters die hier de start namen, hadden al een tijdsreferentie op deze afstand van vorig jaar. Natuurlijk waren zij gebrand om beter te doen. Diegene die de weken voordien gespaard bleven van, tjah, 'loopneuzen' en 'kriebelende kelen' slaagden vlot in hun opzet. Voor wie de 8km een onbekend gegeven was, vormde de dubbele afstand effectief een dubbeltje op zijn kant. Wat qua conditie op het eind nipt te kort kwam, werd goed gemaakt door een flinke portie volharding. Na een goed uur haalde iedereen de verhoopte eindmeet.

Hoe de spieren het er de dagen nadien van afbrachten, is een onbekend gegeven. Wel met zekerheid te verkondigen: iedereen heeft met grote voldoening de Christmas Run editie 2017 afgewerkt.

Laat dit nu net de sterkte van deze Poperingse Christmas Run zijn: haalbare afstanden kort of lang voor de recreatieve loper. Of afstanden die je mits specifieke training op tijd kunt lopen voor de meer competitieve. Iedereen vindt er zijn uitdaging.

Perfect om een sportieve streep onder het jaar te trekken. Althans wat ons, Body Fit betreft en sportevenementen.

Bij deze wensen wij jullie alvast een zeer fijne Eindejaarsperiode toe! Geniet ervan. Maar in stilte zijn we toch al bezig om voor jullie een sportief, uitdagend en gezond 2018 uit te tekenen.

Cheers! En tot volgend jaar ;).

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page