top of page

Waarom ook jij een obstakelrun kan meedoen

Het begon ooit als een soort van ‘try out’ op vraag van klanten. Vandaag is dit uitgegroeid tot een vast sportevenement bij Body Fit waar we ons tot tweemaal toe per jaar voor engageren: de Obstakelruns. Dit jaar zelfs al ons derde seizoen.

Zoals het woord het zelf zegt, leg je een bepaalde afstand af waarbij er telkens enkele hindernissen dienen genomen te worden. Het doorbreekt langs de ene kant de eentonigheid van een gewone loopwedstrijd en biedt langs de andere kant meteen een pak uitdagingen aan waarvan je niet wist dat je ze meester kon.

Nu, sommigen onder jullie zullen ondertussen al de volgende bedenkingen gemaakt hebben: ‘Lopen kan ik nog geen 5km.’ en-of ‘Ik heb niet genoeg armspieren om me op te trekken.’ en-of ‘Alles een meter boven de grond is me te hoog.’

Waarschijnlijk dat jullie voorgangers die het wel al aangedurfd hebben om een Obstakelrun af te werken met dezelfde twijfels kampten. Maar elk van hen die er de start heeft genomen, heeft ook met succes de eindmeet gehaald: een boost van zelfvertrouwen en een enorme voldoening waren hun beloning.

Om jullie gerust te stellen. Het lopen is telkens van obstakel naar obstakel waardoor je niet heel lang aan één stuk loopt. Armspieren zul je ter ondersteuning nodig hebben terwijl het klimmen vooral vanuit de benen gebeurt. En mocht de hindernis wat hoogtemeters hebben, zul je het nooit doorhebben omwille van jouw eigen focus en vastberadenheid, tenzij het de bedoeling is ;).

Bovendien voorzien we vanuit Body Fit indien gewenst een coaching in functie van deze Obstakelruns. Inderdaad, goed voorbereid geeft natuurlijk meer slaagkans: een fitnessprogramma om die loopconditie wat op te vijzelen en die armspieren wat meer power te bezorgen. Ook enkele outdoortrainingen in groep moeten jullie de sfeer al wat doen opsnuiven zodat die twijfels plaats maken voor een portie gezonde zenuwen.

Vooral dat trainen in groep zorgt voor een unieke en positieve dynamiek. Samen zijn we als het ware een soort lotgenoten elk met zijn of haar capaciteiten maar wel met het gezamenlijke doel om de obstakelrun tot een goed einde brengen. Dus naast die geut adrenaline bij de start van de run helpen de kameraadschap en aanmoedigingen je sowieso over een eventuele dip heen. Op het eind zul je wel moeten geloven dat je het hebt klaargespeeld.

Was die Obstakelrun wat onderaan in je sportieve Bucketlist verzeild geraakt dan is dit een uitgelezen om die ‘under construction’ te plaatsen en binnen een paar weken definitief van je lijst te schrappen. Dan is die misschien wel van je lijst weg maar voorgoed in je sportief geheugen gegrifd. Ook goesting? Ga ervoor. Schrijf in voor 28.02.2018 aan de balie van Body Fit (info@bodyfit.be).

Wens je nog meer informatie over het programma? Mail ons of bel in 057 33 57 43

Om de twijfel helemaal weg te nemen hebben we enkele ervaringen gevraagd aan deelnemers van voorgaande edities: M.B.“Het is een uitdaging voor jezelf en het heeft enorm veel voldoening. Het team gevoel is enorm plezant. Het is fun, lachen geblazen en toch wat een strijd met jezelf om alle opstakel te overwinnen. Kortom een super ervaring. “

S.D.“Kan misschien pijnlijk en uitputtend zijn, maar je doet het voor dat gevoel, zowel tijdens als na, van echt alles te geven om ergens te geraken en alle obstakels onderweg te overwinnen. Maar niet alleen, zoiets doe je liefst samen, als team verenigd voor dit ene doel, want samen ervaar je alles intenser ;)”

K.W.“Ik ervaar dit zeker niet als een loopwedstrijd, tijd heeft voor mij geen belang, zolang ik maar de eindstreep behaal. In team kan je en durf je dat tikkeltje meer. De hindernissen in de Spartacus zijn uitdagend, maar zeker haalbaar.Telkens ik de eindstreep haal en die medaille in ontvangst mag nemen ben ik fier op mezelf: ik heb het toch maar weer gedaan!”

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page