top of page

Danser in de kijker: Pollie Chielens

Maandelijks nomineren de dansdocenten van Body Fit een ‘danser in de kijker’. Dit is een danser die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een leerling die zich inzet tijdens de les, vriendelijk is voor de klasgenoten, uitdagingen aangaat en dit telkens met een positieve houding.

 

IN THE SPOTLIGHT Juf Joyka nomineerde deze maand Pollie. Pollie volgt op woensdag bij juf Joyka de les Disco, op maandagavond danst ze ook nog bij Modern Kids.


Juf Joyka koos Pollie omdat ze altijd zo enthousiast is tijdens de les. Ze stelt vaak vragen over de danspasjes, wat laat zien dat ze echt haar best doet. En het beste van alles, Pollie is altijd vrolijk!


Je kan haar ook bijna altijd terugvinden tijdens de danskampen in de vakanties. Ze doet het heel goed en ze straalt! 

Hoe ben je begonnen met dansen en wat heeft je geïnspireerd om danser te worden? Vroeger als kleuter heb ik gedanst omdat mama mij inschreef voor kleuterdans samen met mijn vriendinnetjes. Het werd doen wat te druk door te combinatie met mijn andere hobby's zoals kunstacademie, tennis en paardrijden. Ik miste het dansen plots toch en sinds vorig jaar ben ik er weer mee gestart. 

Welke dansstijlen beoefen je en heb je een favoriete stijl? Op maandag dans ik modern bij Anouk en op woensdag dans ik disco bij Joyka. Ik vind deze twee dansstijlen allebei leuk. Modern doe ik vooral omdat mijn techniek dan beter wordt. Disco doe ik vooral omdat het een plezante dansstijl is.


Wat maakt Body Fit speciaal voor jou?

Ik vind het  leuk in Body Fit omdat de lesgevers heel vriendelijk zijn en je mag hen steeds vragen stellen. De danskampen in de Body Fit zijn vind ik boeiend omdat je op 1 week tijd verschillende dansstijlen aanleert en op vrijdag mag meedansen in een toffe show.    


Wat is voor jou het meest memorabele optreden of dansproject tot nu toe? Ik deed nog maar 1 dansshow mee in het Perron in Ieper. Ik vond het spannend om voor een grote zaal vol mensen en op een groot podium te dansen.


Welke uitdagingen kom je tegen als danser en hoe ga je ermee om?

Als ik een nieuwe dans aanleer, moet ik soms doorzetten om de passen goed uit te voeren en te onthouden. Maar als ik dan voel dat ik het kan, is het fantastisch om te voelen dat mijn lijf zonder nadenken op de muziek danst. Dan is het niet meer moeilijk en dan kan ik ervan genieten.


Wat vind je leuk aan dansen als sport of hobby? Het is een hobby die ik samen met mijn vriendinnen doe. Ik vind het leuk om te bewegen op muziek en ik kijk om de 2 jaar ook uit om mee te dansen tijdens de show van de Body Fit.


Wat heeft dansen je geleerd in je leven?

Het dansen leert me dat ik een doorzetter ben en dat ik aandachtig ben. Het leert me ook dat ik goed kan bewegen op muziek. Dansen doet me groeien en blij zijn omdat ik voel dat ik er goed in ben. Ook leert het me beter mijn lichaam kennen en zorgt het ervoor dat ik lenig ben.


Wat is je belangrijkste advies dat je zou geven aan andere dansers?

Het is een leuke hobby omdat je het samen met vrienden kan doen. Het gevoel om in een groep samen een dans te maken en de spanning rond het optreden te delen, vind ik heel leuk!

Het gevoel om in een groep samen een dans te maken en de spanning rond het optreden te delen, vind ik heel leuk!

Wat is je leukste of grappigste herinnering aan de dansles of aan Body Fit?

Ik vond het dansje van Trappie Op en Neer op de dansshow in het Perron grappig. Ik kan het nog steeds!Dank je Pollie voor dit leuke interview.

Body Fit wenst je nog veel dansplezier!Zie Pollie hieronder stralen tijdens de danskampen!


142 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page