top of page

Sporters in de kijker: Christine Vantieghem en Aaron Balcaen

Af en toe nomineren we een 'sporter in de kijker'. Dit is een sporter die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een sporter die geniet van fitness en/of groepslessen.

 

IN THE SPOTLIGHT

Deze maand zijn Christine Vantieghem en Aaron Balcaen genomineerd als 'sporters in de kijker'.


Vroeger kwamen Aaron en Christine samen naar de fitness, maar nu passen hun schema's niet meer samen. Toch blijven moeder en zoon beiden enthousiast! Christine komt wekelijks voor kine met aansluitend fitness, terwijl Aaron twee keer per week voor krachttraining komt.

Hun voortdurende toewijding aan fitness laat zien dat ze vastberaden zijn om fit en actief te blijven. Goed bezig! 💪

 

Hoe ben je in Body Fit beland?

Christine: 'Ik heb body fit leren kennen door mijn fibromyalgie. Mijn huisdokter verwees me naar jullie om kiné te volgen en tegelijk oefeningen te doen in de fitness.'

Aaron: 'Ik leerde Body Fit kennen via mijn mama. Zij deed hier kine en fitness. Ik was op zoek naar een geschikte kinepraktijk voor mijn aanhoudend rugprobleem en belandde zo bij Body Fit. Ik kreeg tijdens de kine sessies wat oefeningen mee, die ik in de fitness van Body Fit mocht doen. Na het aflopen van mijn kine-beurten heb ik dan besloten om een abonnement te nemen in de fitness.'


Wat was de aanleiding voor jouw Body Fit-sportcarrière?

In eerste instantie was de aanleiding van Aaron het wekelijks doen van rugversterkende oefeningen. Na verloop van tijd is hij dan begonnen met krachttraining omdat hij wat extra spiermassa wou opbouwen. Voor Christine was dit dus ook door haar kiné voor fibromyalgie.


De wekelijkse trainingsmomenten doen me ook even 'ontsnappen' uit de werkweek, wat zeker fijn is.

Waarom is training, en trainen in Body Fit, leuk voor jou?

Christine: 'Vroeger kwam ik samen met mijn zoon, het was dus tegelijk een tof familiemoment. Momenteel lukt het minder om samen te komen, maar we zijn beiden telkens enthousiast om te komen, temeer dat het aanwezige personeel altijd klaar staat om te helpen.'

Aaron: 'Het trainen in Body Fit onder professionele begeleiding  is uitdagend maar tegelijk ontspannend, en omdat ik met mijn abonnement om de 6 weken een stand van zaken krijg via een bodyscan, blijf ik gemotiveerd om wekelijks 2 keer te komen trainen. De wekelijkse trainingsmomenten doen me ook even 'ontsnappen' uit de werkweek, wat zeker fijn is.'


Waarvoor train je nu?

Momenteel traint Aaron vooral om spiermassa bij te winnen. Christine volgt ondertussen als sinds een 7 tal jaren onze programma's fitness en kiné met aangepaste oefeningen, waar ze zich zeer goed bij voelt. Vroeger kon ze intensiever trainen maar door 2 knieoperaties mag ze zich niet overbelasten. Nu gaat ze nog 1x per week naar de kiné met aansluitend fitness.


Wat motiveert jou vooral?

Christine: 'Ik ben vooral gemotiveerd doordat ik besef dat ik in beweging moet blijven omdat dit positief effect heeft op mijn spieren en gewrichten. Ook de oefeningen om mijn knie en de gewrichten en spieren errond soepel te houden vind ik belangrijk en motiveren mij om door te zetten.'

Aaron: 'De muziek die ik afspeel tijdens de training, en ook de bevestiging tijdens de contactmomenten dat het trainen resultaat oplevert.'


Welke activiteiten krijgen jouw zweetdruppels?

Voor Aaron zijn het toch zeker de krachtoefeningen die zorgen voor de zweetdruppels. Voor Christine zijn dat dan meer de cardiotoestellen, vooral de synchro en de vario vindt ze best zwaar. Het is lastig, maar ze is een doorzetter!


Geef jouw lijfspreuk of slagzin die jou het best typeert?

Aaron: "Hard work pays off!"

Christine: "Bewegen is gezond, zo hou je jouw lichaam fit!"


Beschrijf Body Fit in 1 zin!

Aaron: "1 grote, warme sportfamilie! De glimlach altijd en overal aanwezig 🙂 "

Christine: "In Body Fit zie je andere mensen in beweging, dat nodigt uit en stimuleert mij om zelf ook door te zetten."
Dankjewel aan Aaron en Christine voor het fijne interview!

Body Fit wenst je nog veel sportplezier!


42 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page