top of page

Sporters in de kijker: Heide Samyn en Vanessa Vanrenterghem

Af en toe nomineren we een 'sporter in de kijker'. Dit is een sporter die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een sporter die geniet van fitness en/of groepslessen.

 

IN THE SPOTLIGHT

Deze maand zijn Heide en Vanessa genomineerd als 'sporters in de kijker'.


De 2 vriendinnen, Heide en Vanessa, volgen (bijna) altijd samen de groepslessen. Meestal zijn ze 4 maal per week terug te vinden in Body Fit. Het zijn 2 vaste waarden in de BBB, mixed aerobics, Bootcamp en Body Power. Altijd vol energie en met een glimlach.


Kom hieronder meer over hen te weten!

 

Hoe ben je in Body Fit beland?

Heide kan het zich niet zo goed herinneren hoe ze in Body Fit is beland, ze komt al ongeveer 20 jaar, met enkele tussenpozen. Waarschijnlijk was Heide bij Body Fit beland op zoek naar een leuke sport, vertelt ze.

Vanessa kwam als kind soms al mee met haar moeder, die toendertijd naar de 'fitness' kwam. Dat waren toen enkele toestellen die ook in de kinépraktijk gebruikt werden. Toen in haar ogen een grote fitness, maar niet te vergelijken met wat het nu is. Na haar studies als verpleegkundige kwam Vanessa terug in Poperinge wonen en vond ze de weg terug naar Body Fit.


Wat was de aanleiding voor jouw Body Fit-sportcarrière?

Vanessa heeft altijd met een serieus overgewicht gekampt. Fitness is een sport die voor (bijna) iedereen haalbaar is en aangepast kan worden aan je eigen kunnen. Dat stelde haar dan ook gerust. In de loop der jaren heeft Vanessa de groepslessen leren kennen. Ondertussen komen Vanessa en Heide al heel wat jaren naar de BBB, Bootcamp, step/aerobics en Body Power. Dat werkt voor beiden heel motiverend. De fitness ligt voor Vanessa wat meer op de achtergrond wegens tijdsgebrek. Ook voor Heide waren het de kilootjes die de aanleiding gaven om te beginnen sporten in Body Fit.

"Fitness is een sport die voor (bijna) iedereen haalbaar is en aangepast kan worden aan je eigen kunnen."

Waarom is training, en trainen in Body Fit, leuk voor jou?

Heide zit op het werk de hele dag op een bureaustoel, dus vindt ze fijn om toch nog wat beweging te hebben 's avonds. Ook helpt het haar om na een drukke dag wat te ontstressen. Soms is het wat nipt met werk en kinderen om op tijd in de les te raken, maar achteraf heb je altijd een goed gevoel.

Ook voor Vanessa is het pure ontspanning! De groepslessen spreken haar enorm aan. De manier van lesgeven vind ik zeer professioneel, maar er is altijd ruimte voor wat humor. Deze pluim is voor Birgit en Anouk!


Waarvoor train je nu?

Vanessa traint om fit te blijven en haar spieren te verstevigen. Ook gaat ze regelmatig gaan lopen. Ze volgde in het voorjaar loopcoaching via Body Fit. Ze behaalde heel vlot haar doel (14 km). Nu wilt ze graag naar een halve marathon toewerken.

Heide sport niet met een specifiek doel. Ze doet het voor de fun, maar toch ook wat om haar gewicht onder controle te proberen houden.


Wat motiveert jullie vooral?

Heide en Vanessa zijn overburen. Het feit dat ze samen komen sporten 4 dagen in de week, is voor hen een grote motivatie. Ze motiveren elkaar of fietsen samen naar Body Fit. Het is altijd spijtig als er één van de twee eens een avond niet kan, want met 2 is het toch leuker dan alleen, vertelt Heide. Vanessa vertelt ook nog dat sporten ontspannend voor haar werkt. Na een drukke werkdag je even in het zweet werken doet toch wel deugd. Even alle zorgen vergeten. Tijd voor jezelf, terwijl je actief bezig bent. Dat is 2 in 1.


"Even alle zorgen vergeten."

Welke activiteiten krijgen jouw zweetdruppels?

De groepslessen Body Power, Bootcamp, BBB en aerobic zijn de lessen die Heide het liefst doet, omdat de lessen gevarieerd zijn en het hele lichaam komt eens aan bod. De favoriet van Heide is toch wel Body Power, dit omdat ze de indruk heeft dat ze daar toch wat resultaat van ziet. Maar ook naar de andere lessen komt ze zeker met plezier! Alleen trainen in de fitness en zumba zijn dan weer minder haar ding.

Bij Vanessa komen er vooral zweetdruppels door de bootcamp. Al vindt ze dat step/aerobics toch ook wel intensief is, wat je op het eerste gezicht misschien niet zou verwachten!


Geef jouw lijfspreuk of slagzin die jou het best typeert?

Heide: "Ook doorzetten als je eens wat minder zin hebt om te sporten, achteraf zul je je een stuk beter voelen!"

Vanessa: "Eentje waar ik aan probeer te werken: "Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kan doen." (Maak werk van je intenties, geen uitstelgedrag)"


Beschrijf Body Fit in 1 zin!

Heide: "Een gezellige fitness met voor elk wat wils."

Vanessa: "Body Fit biedt , naast een grote fitnesszaal, een ruim gamma aan gevarieerde (groeps)lessen met enthousiaste lesgevers!"
Dankjewel aan deze twee sportieve dames voor het fijne interview!

Body Fit wenst je nog veel sportplezier!


178 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page