top of page

Danser in de kijker: Jennifer

Bijgewerkt op: 7 okt. 2022

Maandelijks nomineren de dansdocenten van Body Fit een ‘danser van de maand’. Dit is een danser die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een leerling die zich inzet tijdens de les, vriendelijk is voor de klasgenoten, uitdagingen aangaat en dit telkens met een positieve houding.

 

IN THE SPOTLIGHT Deze maand viel het oog van dansjuf Ilse op Jennifer. Jennifer danst bij de volwassenen.


Als kind danste juf Ilse bij dezelfde dansschool als Jennifer, dansstudio Danneels. Als kind keek juf Ilse altijd op naar Jennifer. Jennifer danste toen bij de 'grote leerlingen' Het is voor juf Ilse nog altijd een plezier om naar Jennifer te kijken wanneer ze danst. Dit zowel in de dansstudio als op optredens.


"Haar inleving en sierlijkheid zijn kwaliteiten waar vele dansers van kunnen dromen" zegt Juf Ilse. En dit was goed voor een nominatie als "danser van de maand".


 

Wanneer ben je gestart met dansen? Ik was 10 jaar ongeveer toen ik aan klassiek ballet begon tot mijn 22ste . Ik startte terug in Body Fit een 9 jaar terug nadat mijn vriendin vroeg om mee te gaan naar de jazzdans voor volwassenen. Ik wist toen niet dat het bestond in onze streek en heb meteen een volmondige “ja” gezegd, want dansen is mijn passie. Ben heel blij dat ik de draad terug opgepikt heb.

Welke danslessen volg je? Ik volg Jazz gevorderen de maandagavond en Jazz beginners de donderdagavond.


.

Wat vind je de leukste les? Beiden leuk, gevorderden zorgt nog wat meer voor uitdaging en grenzen verleggen, moeilijker bewegingen, oefeningen. De donderdag is iets meer ontspannend voor mij, maar ik geniet van het stretchen van de spieren in mijn lichaam en kan me ten volle geven in mijn dans.


Wat vind je zo leuk aan dansen als sport of hobby? Is een uurtje pure ontspanning, verstand op nul en aan niets anders denken. Het zalige gevoel nadat je gedanst hebt is motiverend. Mij inleven op muziek doe ik heel graag, ik dans graag op gevoel , vooral als het een liedje is die mij echt ligt. Ik dans zowel modern als funky jazz graag, maar in modern jazz kan ik me echt wel inleven. Bij funky jazz moet ik me meer concentreren op de techniek.


Wat heeft dansen je geleerd in je leven?


Dansen is voor mij sowieso nog steeds mijn beste uitlaatklep en heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven door terug mee te doen met optredens, waardoor je automatisch je grenzen verlegt."Het heeft me geleerd dat je nooit te oud bent om te blijven doen wat je graag doet. Ook al protesteert je lichaam soms al even bij bepaalde bewegingen, met dit op eigen tempo en kunnen te doen lukt het ook."


Wat is je leukste (of grappigste) herinnering aan de dansles of aan Body Fit? Al vele mooie momenten mogen beleven met leuke mensen , waar je vrienden aan over houdt. De steun die je bij elkaar vindt en de moedige woorden die je elkaar inspreekt bij een optreden maakt dat je een hechte groep wordt . Het leukste was wel na de covidperiode dat we terug als een volledige groep in de zaal mochten dansen vond ik.


Dank je Jennifer voor dit interview. Body Fit wenst je nog veel dansplezier!


530 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page