top of page
Logo  Body Fit Dans

AANBOD

we
love

todance

In Body Fit kan je vanaf terecht voor verschillende dansstijlen. Of je nu gaat voor het sierlijke van ballet, het technische van modern of het stoere van urban, sowieso staat het plezier in dansen voorop.

Vanaf het 2de kleuter tot volwassen kan je bij ons terecht om te dansen.

 

Het dansplezier is voor iedere danser verschillend. Zo zal het ene kind er plezier in hebben om zo goed mogelijk te worden, terwijl het voor de ander meer gaat om de gezelligheid en fun. Andere zijn echte competitiebeesten. Onze visie  vind je terug in ons aanbod: fun, result, competitie

bodyfit_by_devidC-068.jpg
KLEUTERDANS

Fun | 2de tot en met 3de kleuter

Op een speelse en fantasievolle manier leren de kleuters dansen. Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, ruimtegevoel, lichaamskennis en ritmiek. ​

Break Dance Crew
URBAN /  HIP HOP

Fun | vanaf 3de lj tot volwassenen

Urban dance is, zoals de naam het zelf al zegt, een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstonden buiten de dansstudio's, oorspronkelijk 'vanop de straat'. Onder Urban dance vallen evoluerende hiphop- en funkdansstijlen die eerder in de Verenigde Staten ontstonden zoals streetdance, hiphop, popping, locking, house dance, girly hiphop en New Style....

Utopia-by-Dieter-Everaert (93).jpg
KIDS DANCE

Fun | 1ste + 2de lj

Spelenderwijs duiken we in de wereld van bewegings- en dansexpressie. Op een plezante manier leren ze dansen op hun favoriete liedjes.

Utopia-by-Evelyn (30).jpg
KLASSIEK BALLET

Result | vanaf 3de kleuter tot volwassenen | 5 niveau's

De klassieke ballettechniek vormt voor iedere danser de ideale basis van waaruit zij/hij zich verder kan ontwikkelen.

Voor de jongere dansers wordt de techniek op een speelse manier aangeleerd.

Utopia_by_Devid_Camerlynck-660.jpg
JAZZ

Result | vanaf 3de leerjaar tot volwassenen

Jazzdans is enorm veelzijdig! Deze alom bekende dansstijl leert je niet één maar meerdere stijlen kennen. Modern jazz, broadwayjazz, funkyjazz, showjazz komen aanbod. 
De les bestaat telkens uit een technisch gedeelte waardoor je een beter danser wordt, en een dansant gedeelte waarin je een choreografie leert.

bodyfit-058.jpg
MODERN

Result | vanaf 3de leerjaar tot volwassenen

In moderne dans voert men vrije en expressieve dansbewegingen uit met een basis van ballet. Zwaartekracht, ademhaling, ruimtegebruik, (off)balance en ritme zijn van belang in deze meeslepende dansstijl.

224A9706.jpg
CLIPDANCE

Fun | vanaf 3de leerjaar

Een dansvorm waarin men zich kan uitleven op de eigentijdse muziek. En dansjes gebaseerd op de stijl in de videoclips.

bodyfit-001.jpg
PRO DANZA

Competitie | na selectie | vanaf 3de leerjaar

Degenen die het talent bezitten kunnen bij de selectie komen trainen. De selectie gebeurt op aanvraag van de docent of via een gesloten auditie. In de selectiegroepen krijg je een gerichte dansopleiding. Er wordt op een hoger niveau les gegeven. Daarnaast worden er een aantal choreografieën voor optredens en wedstrijden ingeoefend.

Deze dansers nemen deel aan wedstrijden. Met trots mogen we zeggen dat ze al heel wat mooie prijzen hebben behaald waaronder Vlaams Kampioen en Belgisch Kampioen.

87084355_3372494626100175_7291468053164851200_o.jpg
SOLO & DUO training

Competitie | artistiek proces

Wil je optreden als solist of duo? Of wil je je voorbereiden op deelname aan een wedstrijd als solist of samen met iemand anders? Dan is het mogelijk om je te laten begeleiden in je proces.

In deze trainingen worden zowel met Duo’s als met Solo’s gewerkt aan ontwikkelen van je choreografie, als performance en uitvoering.

 

  • privé-les

bottom of page