top of page

Een fantastische start van het wedstrijdseizoen voor Pro Danza

Afgelopen zondag nam Body Fit uit Poperinge deel aan de danswedstrijd van Danssportvlaanderen. De wedstrijd vond plaats in Beveren-Leie. Tijdens die wedstrijd strijden dansers uit heel Vlaanderen voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Jazzdans, Modern en Showdance.

De pro danza-dansers gingen met maar liefst 7 bekers naar huis. Body Fit nam deel met 2 solo’s, 3 duo’s en 5 teams. Alle 5 teams en 2 duo’s behaalden een podiumplaats.

Vorig seizoen werden 2 teams Vlaams Kampioen. En dit jaar kennen ze een fantastische start. Dit jaar worden de teams gecoacht door Ilse Devos en Désirée Debaene. Dansdocent Désirée Debaene versterkt dit jaar de competitie-afdeling. Zij studeerde bachelor docent dans aan Tilburg. En zorgt ervoor dat de dansers in een extra categorie met een extra choreografie kunnen deelnemen. Daarnaast coacht zij ook de solilsten en duo-dansers in hun choreografie. Een meerwaarde voor de competitiedansers.

De wedstrijd zondag is voor de dansers de kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 28 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.

2de plaats Duo modern junioren - Liesel Dewulf & Floor Nouwynck 2de plaats Duo modern adults - Emma Reynders & Febe Alleweireldt 4de plaats Duo modern adults - Paulien Lobeau & Manon Maes 6de plaats Modern solo junioren - Babette Vanstechelman 5de plaats Modern solo junioren - Esther Bucquoye 2de plaats Formaties modern junioren - Pro Danza Teens modern 2de plaats Formaties modern adults - Pro Danza 1ste plaats Formaties jazz - Pro Danza 1ste plaats Formaties showdance junioren middenklasse - Pro Danza Teens 2de plaats Formaties showdance junioren startklasse - Pro Danza Kids

278 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page