top of page

Danser in de kijker: Emma Delboo

Maandelijks nomineren de dansdocenten van Body Fit een ‘danser in de kijker’. Dit is een danser die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een leerling die zich inzet tijdens de les, vriendelijk is voor de klasgenoten, uitdagingen aangaat en dit telkens met een positieve houding.

 

IN THE SPOTLIGHT Emma werd genomineerd door juf Ilse. Op maandagavond vind je ze terug in de balletles. Op dinsdag leeft ze zich dan helemaal uit in de stijl 'jazz'.


Een woordje van juf Ilse:

Emma Delboo ken ik al sinds ze een kindje was. Ze volgt op recreatief niveau de lessen ballet jeugd en jazz bij mij, maar recreatief betekent niet simpelweg dansen voor de lol. Emma danst omdat ze er echt van geniet. Bovendien valt haar enorme inzet tijdens de lessen me op. Emma straalt in de dansles met haar elegantie uit. Ze brengt een vrolijke sfeer met zich mee en zorgt voor een lach op ieders gezicht. Ze deelt graag een grapje met haar danspartner aan de barre (wat zeker mag 😉). Maar zodra ik aangeef dat het tijd is om weer serieus aan de slag te gaan, toont Emma haar volledige toewijding. Ze is altijd enorm enthousiast voor de shows. Haar creativiteit en enthousiasme werken aanstekelijk, zowel bij het bedenken van kostuums als bij het uitwerken van concepten. Emma's positieve energie werkt inspirerend op mijn eigen enthousiasme.



 

Hoe ben je begonnen met dansen en wat heeft je geïnspireerd om danser te worden? Ik ben beginnen dansen toen ik in de 3e kleuterklas zat, ik wou toen al een ballerina worden!

Welke dansstijlen beoefen je en heb je een favoriete stijl? Momenteel doe ik jazzdans, klassiek ballet en normaal ook nog pointes. De beide stijlen vind ik heel leuk, ballet voor het sierlijke en jazzdans voor het ritmische.


Wat maakt Body Fit speciaal voor jou?

Mijn ervaring met Body Fit is heel positief, al meer dan 10 jaar kijk ik naar iedere les uit! Door al die jaren heen heb ik al veel bijgeleerd.


Wat is voor jou het meest memorabele optreden of dansproject tot nu toe? Het optreden in het Perron in Ieper is me het meest bijgebleven.. De grote zaal en het grote podium maakten een grote indruk.


Wat vind je leuk aan dansen als sport of hobby?

Ik vind het fijn dat ik helemaal mezelf kan zijn en dat ik mijn energie kan vrijlaten. Ook het feit dat ik er veel nieuwe vrienden maak, is natuurlijk ook heel leuk! Mijn gevoelens kan ik kwijt tijdens het dansen, wat een heel leuk gevoel geeft.


Ook het slot van iedere show, het moment waarop je fier bent op jezelf en alle stress van je afvalt, zijn leuke herinneringen..

Wat vind je leuk aan dansen als sport of hobby? Het is mijn hobby, sport en ontspanning.. daarom vind ik dansen zo leuk!


Wat heeft dansen je geleerd in je leven?

Dansen heeft mij geleerd dat oefenen belangrijk is. Soms is een dans en de vele pasjes moeilijk in het begin, maar door te oefenen wordt het mogelijk!


wat is het belangrijkste advies dat je zou geven aan andere dansers?

Het belangrijkste advies dat ik zou geven, is dat je gewoon jezelf moet zijn en creativiteit en energie loslaten tijdens het dansen.


Wat is je leukste of grappigste herinnering aan de dansles of aan Body Fit?

Ik heb al heel veel leuke herinneringen gemaakt bij Body Fit, soms hoor je een liedje en denk je spontaan aan een dansje dat je daarop hebt geleerd. Ook het slot van iedere show, het moment waarop je fier bent op jezelf en alle stress van je afvalt, zijn leuke herinneringen..

Kortom voor mij is dansen bij Body Fit: leuk, ik kan er lachen, dansen, het is mijn hobby en ik blijf ervan in conditie... TOP! :)


Dank je Emma voor dit leuke interview.

Body Fit wenst je nog veel dansplezier!











70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page