top of page

Danser in de kijker: Laure Delbecque

Maandelijks nomineren de dansdocenten van Body Fit een ‘danser in de kijker’. Dit is een danser die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een leerling die zich inzet tijdens de les, vriendelijk is voor de klasgenoten, uitdagingen aangaat en dit telkens met een positieve houding.

 

IN THE SPOTLIGHT Laure werd deze maand genomineerd door juf Justine. Op vrijdagavond volgt ze bij Justine urban, maar op woensagavond kan je ze ook terugvinden in jazz kids 5+6 bij juf Ilse. Een bezig bij dus!


Laure sprong eruit voor juf Justine, omdat ze altijd heel gemotiveerd werkt in de les. Ze oefent thuis de pasjes nog eens in, zo is ze altijd heel goed mee in de les. Ook heeft ze nog geen enkele les gemist en heeft ze enorm veel respect voor haar dansleraressen. Top Laure! 

Hoe ben je begonnen met dansen en wat heeft je geïnspireerd om danser te worden? Dansen doe ik nog niet zo lang in vergelijking met anderen uit mijn groep. Ik dans nog maar 3 jaar.  Na veel sporten, academie en de jeugdbeweging, zei mijn mama dat ik anders eens kon dansen en ik vond het direct super leuk.

Welke dansstijlen beoefen je en heb je een favoriete stijl? Ik volg jazz en urban. Ik vind urban het leukst, omdat je zelf een beetje pasjes kan bedenken en ik vind Justine ook een super leuke danslerares


Wat maakt Body Fit speciaal voor jou?

Ik vind het leuk omdat er leuke dansleraressen zijn, ook dat ik nieuwe vrienden kan maken en dat er vaak kampjes zijn in de vakanties. 


Wat is voor jou het meest memorabele optreden of dansproject tot nu toe? 2 jaar geleden was mijn eerste optreden en ik vond het super leuk. Ik kan al niet wachten tegen de volgende show in mei.


Welke uitdagingen kom je tegen als danser en hoe ga je ermee om?

Het is soms moeilijk om de dansjes te onthouden, maar thuis oefen ik veel. Zo kan ik de volgende les zeker volgen.


Blij zijn met wat je kunt! Gewoon alles loslaten en vrij dansen: iedereen kan meer dan hij denkt.

Wat vind je leuk aan dansen als sport of hobby? Ik vind het leuk dat je je helemaal kan inleven in de muziek en bepaalde gevoelens en dat is iets helemaal anders dan voetbal, tennis, volleybal, atletiek,...


Wat heeft dansen je geleerd in je leven?

Ik ben blij dat ik iets van sport heb gevonden dat ik leuk vind. 


Wat is je belangrijkste advies dat je zou geven aan andere dansers?

Blij zijn met wat je kunt! Gewoon alles loslaten en vrij dansen: iedereen kan meer dan hij denkt.


Wat is je leukste of grappigste herinnering aan de dansles of aan Body Fit?

Mijn leukste herinnering is de dansshow van 2 jaar geleden!Dank je Laure voor dit leuke interview.

Body Fit wenst je nog veel dansplezier!In deze video zie je Laure stralen in de stijl 'Urban'.


112 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page