top of page

Danser in de kijker: Marieke Boeyaert

Maandelijks nomineren de dansdocenten van Body Fit een ‘danser in de kijker’. Dit is een danser die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een leerling die zich inzet tijdens de les, vriendelijk is voor de klasgenoten, uitdagingen aangaat en dit telkens met een positieve houding.

 

IN THE SPOTLIGHT Juf Paulien nomineerde deze maand Marieke. Marieke zit in het wedstrijdteam Pro Danza Kids.


Marieke is 10 jaar en is een echte bezige bij. In Body Fit volgt ze Jazz jeugd 1, ballet kids 5+6 en Pro Danza.


'Altijd is Marieke heel vrolijk, maar ook is ze een harde werker. Ze is de voorbije jaren heel sterk gegroeid. Ze is gegroeid van een verlegen meisje naar een goede danseres die dan ook podiumplaatsen behaalt met een solo!' vertelt juf Paulien.

 

Hoe ben je begonnen met dansen en wat heeft je geïnspireerd om danser te worden? In het eerste leerjaar ben ik beginnen dansen bij Body Fit. Daarvoor danste ik thuis de danspasjes van mijn grote zus na. Ik volgde toen in het dorp bij ons al kleuterdans.

Welke dansstijlen beoefen je en heb je een favoriete stijl? Dit dansseizoen volg ik jazz, ballet en ook dans ik bij Pro Danza Kids. De stijl 'modern' kon ik dit jaar niet combineren met mijn andere hobby's, maar dat is eigenlijk wel de stijl die ik het liefst doe.Wat maakt Body Fit speciaal voor jou?

Bij Body Fit kan je veel verschillende dansstijlen volgen. Op kampjes komen er dan ook eens andere dansdocenten lesgeven en die leren ons ook veel nieuwe dingen bij. Vorige zomer vond ik bijvoorbeeld de lessen 'Urban' in de technische dansstage heel leuk, omdat dit een dansstijl is die ik normaal niet volg.

"Op kampjes komen er dan ook eens andere dansdocenten lesgeven en die leren ons ook veel nieuwe dingen bij."

Wat is voor jou het meest memorabele optreden of dansproject tot nu toe? Vorig dansseizoen eindigde ik op de derde plaats op het Vlaams Kampioenschap 'solo clipdance mini kids'. Hierdoor werd ik geselecteerd om te mogen deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap. Ook op het BK mocht ik ook de beker van de derde plaats meenemen naar huis. Dit was een heel mooie ervaring!


Welke uitdagingen kom je tegen als danser en hoe ga je ermee om?

Soms heb je als danser wel eens last van een blessure en dat is dan wel lastig om niet mee te mogen dansen, dan moet je rusten en/of kine volgen. Maar wel leer je veel bij door ook gewoon naar de les te kijken.


Wat vind je leuk aan dansen als sport of hobby? Ik vind het fijn om te bewegen op muziek, samen met mijn vrienden. Het samen tonen van een choreo aan een publiek vind ik ook altijd heel tof.


Wat heeft dansen je geleerd in je leven?

Doorzetten! Wat er ook gebeurt, ook als het eens moeilijk gaat. Niet opgeven en uit elk moment iets proberen te leren.

"Niet opgeven en uit elk moment iets proberen te leren."

Wat is je belangrijkste advies dat je zou geven aan andere dansers?

Aan zij die nog niet bij Body Fit dansen: allemaal naar Body Fit komen! Hier zijn de danslessen heel erg leuk.

En voor de dansers waarmee ik al samen dans: dat we samen nog veel plezier mogen beleven.


Wat is je leukste of grappigste herinnering aan de dansles of aan Body Fit?

Na een wedstrijd vorig seizoen, waarin we met Pro Danza Kids met veel bekers naar huis gingen, hebben we in de les een Tik Tok filmpje opgenomen. Ik mocht in de bak van de danskleren gaan zitten. Ik moest er op een gegeven moment uit springen, maar toen ik neer wou gaan zitten, brak de bak! Hilariteit alom... We hebben toen goed gelachen! :)Dank je Marieke voor dit leuke interview.

Body Fit wenst je nog veel dansplezier!185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page