top of page

Pro Danza adults klaar voor een grenzeloos jaar.

Naast ons recreatief aanbod kan je in Body Fit ook terecht voor wedstrijddansen. De selectie gebeurt via auditie. Zo een 45 dansers worden dit jaar klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.


Via deze blogpost nemen we een kijkje in het proces van het competitieteam Pro Danza Adults. Het wedstrijdteam vanaf 16+ tot volwassenen. 14 jonge dames, een volwassen team en met een onbedwingbaar enthousiasme voor dans.


Pro Danza adults wordt dit jaar ondergedompeld in een dansbad. 4 wedstrijdchoreo' Ze worden door 3 professionele lesgevers.Dit jaar krijgen ze les van een gastchoreograaf les krijgen. Nieuw, maar grensverleggend. Keanu choreografeert een moderne choreo voor onze adults.


Via workshops leert Keanu de choreo aan en juf Ilse zorgt als repetitor ervoor dat deze passen ingestudeerd worden.


Het les krijgen van een gastchoreograaf werkt voor deze dansers zo verrijkend. Nieuw bewegingsmateriaal moet snel opgepikt worden. Hun visie op dans wordt uitgebreid.


Dansrepetitors assisteren choreografen bij de repetities en het begeleiden van de dansers in het repetitieproces. Een dansrepetitor werkt louter vanuit ethisch en praktisch oogpunt. Hij of zij respecteert de visie van de choreograaf en de integriteit van zijn werk.


Onze vaste docente, Justine, bachelor docent dans, choreografeert 2 'small group' choreo's. Een nieuwe docente en een nieuwe aanpak vraagt van de ervaren pro-danza-danser ook om hun grens te verleggen. Juf Justine choreografeert haar stukken met input vanuit de danser zelf. De dansstukken van juf Justine worden veelbelovend, origineel en een stuk op lijf van de pro danza danser geschreven.


En juf Ilse werkt aan 1 showdance choreo met alle pro danza teams samen. Het wordt een choreo met meer dan 30 dansers op het podium.


Laten we met zijn allen genieten van het proces, van het dansbad en na twee jaren van beperkingen hopen op een ‘grenzeloos jaar’.


172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page