top of page

Sporters in de kijker: Nick Van Maele en Els Havegheer

Af en toe nomineren we een 'sporter in de kijker'. Dit is een sporter die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een sporter die geniet van fitness en/of groepslessen.

 

IN THE SPOTLIGHT

Deze maand zijn Els Havegheer en Nick Van Maele uitgekozen als 'sporters in de kijker'.


Nick en Els zijn al trouwe bezoekers van onze fitness sinds de vroege dagen van het bestaan van Body Fit. Ze zijn echte sportliefhebbers en tonen een enorme motivatie bij elke training. Soms sporten ze samen, zoals bij de booty and abs-lessen, maar ze zijn ook vaak individueel te vinden, toegewijd aan hun persoonlijke fitnessdoelen. Nick vind je ook vaak terug in de les Strong en de Cycling-lessen, terwijl Els graag deelneemt aan de yoga-les. Goed bezig! 💪

 

Hoe ben je in Body Fit beland?

Nick denkt voor het eerst in 1995/1996 met zijn zus Sabine mee te zijn gekomen naar de lessen Step bij Nadine, als enige man tussen de vrouwen. Els is dan enkele jaren later, halfweg het jaar 2000, ook meegekomen naar de Step lessen. Ze zijn dus al heel erg lang lid van Body Fit!


Wat was de aanleiding voor jouw Body Fit-sportcarrière?

Voor Els was de aanleiding om wat kilo's te verliezen na de bevalling van hun oudste zoon. Nick wou graag zijn conditie op peil houden na de blokjaren in Gent. Ook om zijn vrije tijd nuttig in te vullen. Ze waren net verhuisd naar de streek en moest alles nog wat leren kennen.

'De trainingen én maaltijden van de Vytal app zorgen ervoor dat ik me energieker en beter voel.'

Waarom is training, en trainen in Body Fit, leuk voor jou?

Het familiale karakter van de fitness, de persoonlijke contacten en het feit dat je alle lessen op eigen maat en/of tempo kan volgen is fijn, vertelt Els. Voor Nick is dit wat hetzelfde. De combinatie van groepslessen en de vele mogelijkheden met een programma opgesteld door de coaches op maat van persoonlijke doelstellingen en mogelijkheden.


Waarvoor train je nu?

Els: 'Oeps.. hier gaan we weer.. Toch een beetje om de kilo's onder controle te houden, maar voornamelijk is het een vorm van de soms zo broodnodige ontspanning om lichaam én geest gezond te houden.'

Nick: 'Om de conditie op peil te houden, ook om de kilo's onder controle proberen te krijgen. De trainingen én maaltijden van de Vytal app zorgen ervoor dat ik me energieker en beter voel.'

'Maar voornamelijk is het een vorm van de soms zo broodnodige ontspanning om lichaam én geest gezond te houden.'

Wat motiveert jou vooral?

Nick: 'Het sporten is vaak een 'ont-stress' moment na de drukke werkdag en de dagelijkse beslommeringen. Door geregeld te sporten voel je dat de conditie op peil blijft, waardoor je soms wel merkt dat je op sportief vlak net iets meer kan dan vele leeftijdsgenoten. Dit geeft dan weer een extra boost om verder te sporten.'

Els: 'Helaas waren de laatste maanden op privé vlak door omstandigheden danig belastend, dat sporten te vaak op de laatste plaats kwam. Dankzij het blijvend contact (al is het per mail), ben ik er nu toch weer toe gekomen om een paar keer per week te trainen. 

Het feit dat je na een paar keer trainen voelt dat je effectief beter in je vel zit, is de belangrijkste motivator!'


Welke activiteiten krijgen jouw zweetdruppels?

Els doet meestal een cardiotraining in de fitness, maar zeker ook de booty & abs en de yoga les geven haar de nodige energie om de volgende dag fris te starten! Bij Nick zijn dit de groepslessen Spinning, Booty & Abs en Strong. Als hij individueel traint, doet hij dat graag rond de Snrgy.


Geef jouw lijfspreuk of slagzin die jou het best typeert?

Els: 'Het leven is geven en nemen, maar van geven word je het gelukkigst!'

Nick: 'Alles kommt gut!'


Beschrijf Body Fit in 1 zin!

Nick: 'We care.'

Els: 'Body Fit laat je niet los, en dat is maar best ook!'
Dankjewel aan Els en Nick voor het fijne interview!

Body Fit wenst je nog veel sportplezier!
124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page