top of page

In de schijnwerpers: 4 opmerkelijke dansers van de maand.

Maandelijks nomineren de dansdocenten van Body Fit een ‘danser in de kijker’. Dit is een danser die bij ons in het oog springt. Een leuk verhaal. Een leerling die zich inzet tijdens de les, vriendelijk is voor de klasgenoten, uitdagingen aangaat en dit telkens met een positieve houding.

 IN THE SPOTLIGHT Juf Ilse nomineerde deze maand niet één maar liefst vier dansers. Ena Claerhout, Ine Steenhoudt, Mira, Chapelle, Margaux Haubourdin.

Deze recreatieve dansers dansen van kleuter bij Body Fit. Jarenlang hebben ze hun passie gevoed en zichzelf ontwikkeld tot ware dansliefhebbers.


Nu, op 18-jarige leeftijd, staan deze vier jonge dansers op het punt om een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen. Ze zullen verder studeren en hun horizon verbreden, maar dit betekent ook dat ze (tijdelijk) afscheid nemen van hun dansavontuur bij Body Fit.


Het is dan ook een gepast moment om hun ongelooflijke toewijding en dansplezier te erkennen. En hun danshoofdstuk eens in de schijnwerpers te zetten.


En wie weet eenmaal als ze afgestudeerd zijn, zien we hen terug dansen bij de volwassengroepen in Body Fit.

 

Body Fit streeft ernaartoe dat iedere danser zich kan ontwikkelen en plezier hebben in de danslessen. Dit plezier is voor iedere danser anders. De ene komt dansen voor de fun, iemand anders is een echt competitiebeest. Het is voor ons als dansschool zo dankbaar om dit interview met deze vier danser te mogen lezen. Dansers die recreatief dansen kunnen zich in ons aanbod ook ontwikkelen en veel plezier beleven. Fijn te lezen dat dansers die competitief dansen ook veel plezier kunnen beleven aan onze lessen.

 

Hoe zijn jullie begonnen met dansen en wat heeft jullie geïnspireerd om danser te worden? We zijn alle vier al van jongs af aan begonnen met dansen. Dit vooral omdat dit volgens onze mama’s wel iets voor ons leek, daar zijn wij hen zeer dankbaar voor!


Welke dansstijlen beoefenen jullie en wat is jullie favoriete stijl? Ine & Ena: Wij doen allebei ballet, jazz en modern. Onze favoriete dansstijl is ballet, omdat we het gevoel hebben dat we ons hier het beste kunnen uitleven en het is een mooie uitdaging. Margaux & Mira: Wij deden allebei streetdance, modern en jazz. Margaux haar favoriete dansstijl is jazz, van Mira is dat modern. We vinden deze dansstijlen het meest uitdagend en leren veel bij.


Kun je ons iets vertellen over je ervaring als danser in deze dansschool? En wat maakt ‘Body Fit’ speciaal voor jou? Wij komen hier al zo lang, dat 'de bodyfit' voor ons een thuis voelt. We voelen ons hier comfortabel en weten dat we niet bang hoeven te zijn om fouten te maken.


Wat is je meest memorabele optreden of dansproject tot nu toe en waarom zijn deze zo speciaal voor jou? De dansshow is voor ons natuurlijk een hoogtepunt. Als kleine meisjes droomden op zo’n groot podium te dansen. Het is leuk om aan familie te mogen tonen waar je zo lang en hard voor hebt gewerkt.


Welke uitdagingen kom je tegen als danser en hoe ga je ermee om? We hebben alle vier een heel druk leven, waardoor het soms eens moeilijk is om te komen dansen. Maar eens we er zijn kunnen we ons heel goed ontspannen.


Wat vind je zo leuk aan dansen als sport of hobby? Dansen heeft ons geleerd dat het niet altijd vanzelf gaat en je moet blijven proberen. Het geeft ons ook zelfvertrouwen als iets goed lukt.


Wat is je belangrijkste advies dat je zou geven aan jongere dansers? Als advies voor jongere dansers zouden we willen meegeven om in jullie zelf te geloven. Vergeet niet dat het dansen geen wedstrijd is, doe het vooral voor jezelf!


Wat is je leukste (of grappigste) herinnering aan de dansles of aan Body Fit? De leukste momenten in de dansles waren vooral de momenten waar de dans voor de show bijna was afgewerkt. We konden dan kostuums passen en dat was altijd heel leuk.


Dank je Ena, Ine, Mira en Margaux voor dit interview.

Body Fit wenst jullie veel succes met jullie nieuwe hoofdstuk en hoopt dat jullie in jullie studentenstad blijven dansen!
205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page